Дому „Ветерник“ уручена помоћ покрајинске Владе

Нови Сад, 18. октобар 2012. године.

Покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију Весна Копитовић и Тома Јошанов директор покрајинске Дирекције за робне резерве посетили су данас Дом „Ветерник“ у Ветренику, једну од највећих установа социјалне заштите за збрињавање деце и младих – лица са посебним потребама. Штићеницима дома уручена је помоћ покрајинске Владе и Дирекције за робне резерве, намирнице, хигијенска и санитарна средства у вредности од 3 милиона динара.
Увек је велико задовољство донети помоћ и пружити подршку оваквој установи, у којој су сви решени да штићеницима пруже највећу могућу бригу и негу. Зато смо само током последње четири године обезбедили 12 милиона динара како би помогли у реновирању, опремању, обезбедили подршку развојним и другим пројектима све до израде монографије о једној изузетној институцији какав је Дом „Ветеpник“. Оваква сарадња биће настављена јер је реч о институцији која на импресиван начин збрињава и брине о више од пет стотина деце и младих – рекла је проф. др Весна Копитовић.
Директор покрајинске Дирекције за робне резерве Тома Јошанов рекао је да је данашња помоћ у прехрамбеним производима и хемијским средствима, вредна три милиона динара, само део подршке дому, јер је укупно планиран износ од 8,5 милиона.
Директор дома „Ветерник“ др Драган Милошевић рекао је да је дом установа резиденцијалног типа у којој је тренутно збринуто у павиљонима и мањим „кућним“ заједницама готово шест стотина корисника смештаја, старости од десет година нагоре.

Дом развија и друге, савремене облике бриге о корисницима, па су развијене услуге дневног боравка, заштићеног становања и краткотрајног смештаја. У складу са тенденцијом отворености, дом развија међународну сарадњу, и у овом моменту гости Дома „Ветреник“ су волонтери – активисти „Wорлд тхат плаy“ организације која се бави анимирањем деце-непокретних болесника.