Покрајинска влада упутила помоћ народним кухињама на Косову и Метохији

Нови Сад 03. октобар 2014.

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин испратио је данас шлепер помоћи, који Покрајинска влада наменила народним кухињама на простору Косова и Метохије.

Преко Дирекција за робне резерве Војводине, а на захтев Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске, за неометан рад народних кухиња на Косову и Метохији, овом приликом упућено је 20 тона брашна и 4.000 литара уља, у вредности од 1,1 милион динара.
„Ово је четврта година како Покрајинска влада шаље помоћ народу на Косову и Метохији, која је намењена, управо, задовољењу највиталних потреба, односно за народне кухиње које на жалост постоје. Реч је о помоћи, која садржи веће количине прехрамбених артикала намењених за шест народних кухиња на Косовu и Метохијi, а води нас најплеменитија могућа идеја да помогнемо. Надамо се да ће ова помоћ највише значити управо онима којима је и намењена. Истовремено, она значи и подршку нашим сународницима на Косову и Метохији, који су у тешкој позицији. Сигурни смо да је на овој начин Покрајинска влада показала своју солидарност према грађанима других делова Србије. Познато је да смо то чинили и у време ових катастрофалних поплава, и помагали свима којима смо могли и у другим деловима Републике Србије“.
Покрајински секретар Мирослав Васин је истакао да је Покрајинска влада увек показивала солидарност према онима којима је било најтеже, без обзира да ли је реч о житељима Војводине или неких других делова у Републици Србији.

http://www.narodnekuhinjekim.com/vesti/vlada-ap-vojvodine-ponovo-izlazi-u-susret-radu-narodnih-kuhinja-na-kosovu-i-metohiji