Влада Војводине упутила помоћ у храни лицима привремено смештеним у Војводини због временских неприлика

Нови Сад , 03. фебруар 2014.

Влада АП Војводине обезбедила је помоћ у прехрембеним артиклима и средствима за хигијену, намењену лицима која су, због неповољних временских прилика на путевима, привремено смештена у Бачкој Тополи. Поред тога, обезбедила је новчана средства за Црвени крст Војводине, за куповину оброка за људе који се налазе у камионима од граничног прелаза Хоргош до Суботице и на бензинској пумпи код места Жедник. Испорука помоћи кренула је данас преко Црвеног крста Војводине. Храну и средства за хигијену обезбеђена су из Дирекције за робне резерве Војводине. Вредност ове помоћи је 470.000 динара.
„Након 48 сати борбе за природним недаћама, ово данас можемо назвати другом фазом пружања помоћи општинама које су поднеле највећи терет у збрињавању људи, како на аутопуту, тако и на споредним путевима. Помоћ која иде за Бачку Тополу неопходна је за санирање последица у школама и организацијама Црвеног крста, где је у протекле две ноћи боравило више од 1.600 људи“, изјавила је Симка Сомер, секретар Црвеног крста Војводине.
Директор покрајинске Дирекције за робне резерве Тома Јошанов је рекао да је та Дирекција увек присутна, поготову у ванредним ситуацијама. «Данас је отпремљена помоћ за Бачку Тополу. Слична помоћ сутра ће бити упућена у општину Суботица и све друге општине где буде потребно», рекао је Тома Јошанов.