Влада Војводине упутила помоћ становништву у општини Крупањ

Нови Сад , 19. мај 2014.
Влада АП Војводине, упутила је преко покрајинске Дирекције за робне резе, помоћ у општину Крупањ. Становништву у тој угроженој општини, упућено је шест тона воде, по три тоне паштета и пиринча, по две тоне течног сапуна и шампона, по три тоне грашка и кукуруза шећерца, потом тона пелена за бебе и палета хране и козметике за бебе.

„Захваљујући изузетној солидарности грађана Новог Сада и Војводине, као и привредника који су ових дана били спремни да помогну, у могућности смо да пошаљемо шлепер пун хране, воде, средстава за хигијену и одеће у општину Крупањ, једну од тренутно најугороженијих у Србији“, навео је члан Покрајинског штаба за ванредне ситуације Мирослав Васин. Он је додао да ће преко покрајинске Дирекције за робне резерве бити упућен сав вишак помоћи у делове Србије који су тренутно најугроженији, истовремено водећи рачуна да су смештајни капацитети и евакуациони центри у Војводини максимално снабдевени, како би збрињавање евакуисаних било беспрекорно организовано.
Директор дирекције за робне резерве Тома Јошанов, казао је да је Влада Војводине у протекла три дана, у угрожена подручја упутила 150 тона помоћи, пре свега хране, воде за пиће, средства за хигијену и гардероба.
https://www.youtube.com/watch?v=0mUWuvglRfc