Pokrajinska vlada uputila pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

Novi Sad 03. oktobar 2014.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin ispratio je danas šleper pomoći, koji Pokrajinska vlada namenila narodnim kuhinjama na prostoru Kosova i Metohije.

Preko Direkcija za robne rezerve Vojvodine, a na zahtev Eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske, za neometan rad narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, ovom prilikom upućeno je 20 tona brašna i 4.000 litara ulja, u vrednosti od 1,1 milion dinara.
„Ovo je četvrta godina kako Pokrajinska vlada šalje pomoć narodu na Kosovu i Metohiji, koja je namenjena, upravo, zadovoljenju najvitalnih potreba, odnosno za narodne kuhinje koje na žalost postoje. Reč je o pomoći, koja sadrži veće količine prehrambenih artikala namenjenih za šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a vodi nas najplemenitija moguća ideja da pomognemo. Nadamo se da će ova pomoć najviše značiti upravo onima kojima je i namenjena. Istovremeno, ona znači i podršku našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, koji su u teškoj poziciji. Sigurni smo da je na ovoj način Pokrajinska vlada pokazala svoju solidarnost prema građanima drugih delova Srbije. Poznato je da smo to činili i u vreme ovih katastrofalnih poplava, i pomagali svima kojima smo mogli i u drugim delovima Republike Srbije“.
Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je istakao da je Pokrajinska vlada uvek pokazivala solidarnost prema onima kojima je bilo najteže, bez obzira da li je reč o žiteljima Vojvodine ili nekih drugih delova u Republici Srbiji.

http://www.narodnekuhinjekim.com/vesti/vlada-ap-vojvodine-ponovo-izlazi-u-susret-radu-narodnih-kuhinja-na-kosovu-i-metohiji