Vlada Vojvodine uputila pomoć stanovništvu u opštini Krupanj

Novi Sad , 19. maj 2014.
Vlada AP Vojvodine, uputila je preko pokrajinske Direkcije za robne reze, pomoć u opštinu Krupanj. Stanovništvu u toj ugroženoj opštini, upućeno je šest tona vode, po tri tone pašteta i pirinča, po dve tone tečnog sapuna i šampona, po tri tone graška i kukuruza šećerca, potom tona pelena za bebe i paleta hrane i kozmetike za bebe.

„Zahvaljujući izuzetnoj solidarnosti građana Novog Sada i Vojvodine, kao i privrednika koji su ovih dana bili spremni da pomognu, u mogućnosti smo da pošaljemo šleper pun hrane, vode, sredstava za higijenu i odeće u opštinu Krupanj, jednu od trenutno najugoroženijih u Srbiji“, naveo je član Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Vasin. On je dodao da će preko pokrajinske Direkcije za robne rezerve biti upućen sav višak pomoći u delove Srbije koji su trenutno najugroženiji, istovremeno vodeći računa da su smeštajni kapaciteti i evakuacioni centri u Vojvodini maksimalno snabdeveni, kako bi zbrinjavanje evakuisanih bilo besprekorno organizovano.
Direktor direkcije za robne rezerve Toma Jošanov, kazao je da je Vlada Vojvodine u protekla tri dana, u ugrožena područja uputila 150 tona pomoći, pre svega hrane, vode za piće, sredstva za higijenu i garderoba.
https://www.youtube.com/watch?v=0mUWuvglRfc